• Banner 6
 • Banner 4
 • Banner 5
 • Banner 16
 • Banner 9
 • Banner 11
 • Banner 18
 • Banner 7
 • Banner 13
 • Banner 2
 • Banner 17
 • Banner 14

Ki segít a szoptatásban?

2012. október 15.
Ki segít a szoptatásban?

 

Bár elemi ösztönről van szó, ősi tudásról, mégis azt vallják a szakemberek, hogy a helyes szoptatást meg kell tanulni, gyakorolni kell, és nem szégyen adott esetben tapasztalt hozzáértőktől tanácsot, támogatást kérni. Hol olvashatsz, tanulhatsz a szoptatásról, kihez fordulhatsz probléma esetén?

 

Szoptatással foglalkozó honlapok


La Leche Liga: www.lll.hu

A La Leche Ligát olyan édesanyák alkotják, akik fontosnak tartják, hogy gyermekeik a szoptatás révén is a legjobb indítást kapják az életben. Oldalaikon információkat találhatsz a szoptatásról, amelyek megbízhatóságát évtizedek tapasztalatai igazolják, és a tudományos kutatások is alátámasztják. Az LLL-füzetekben rövid összefoglalókaz olvashatsz azokról a helyzetekről és nehézségekről, amelyekkel egy szoptató anya leggyakrabban szembe találja magát. A cikkek, írások között pedig édesanyák tapasztalatait találod, de tanulmányokat, hasznos ötleteket, konyharovatot ill. az egyesületi eseményekről szóló beszámolókat is tartalmaz a honlap.

 

Szoptatásért Magyar Egyesület: www.szoptatasert.hu

A Szoptatasért Magyar Egyesület közel tíz éves múltra tekint vissza. Honlapjukon közzétett oktatóanyagukban megtalálhatsz szinte minden hasznos információt a szoptatással és szoptatási problémákkal kapcsolatban. A Kiadványaink menüpontban elolvashatod a Szoptatós füzet internetes változatát is. Az Egyesület továbbképzéseket is szervez, melyekre az egészségügyi szakembereken kívül az anyukákat, kismamákat is szívesen látják, a babákkal együtt.

 

Szoptatás portál: www.szoptatasportal.hu

Babagondozással, szoptatással kapcsolatos cikkek, tanfolyamok gyűjteményét és eseménynaptárat találhatsz ezen az oldalon.

 

Szoptatási tanácsadás


IBCLC szoptatási tanácsadók

Sokéves munkája után néhány nagy tapasztalattal rendelkező önkéntes szoptatási tanácsadó szeretett volna továbblépni és tudását az egészségügyben kamatoztatni. Ez az igény hívta életre a laktációs szaktanácsadói képzést és vizsgát. Megalakult a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Vizsgabizottság (International Board of Lactation Consultant Examiners – IBLCE), mely egy független, non-profit szervezet. A szoptatási tanácsadók 1985 óta szerezhetik meg a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói (International Board Certified Lactation Consultant – IBCLC) oklevelet.

 

A tanácsadás egy 2-3 órás alapos állapotfelmérésből, vizsgálatból, a szoptatás megfigyeléséből, személyre szabott tanácsadásból, táplálási terv kidolgozásából, szükség esetén további szakemberhez való átirányításból áll. A látogatást követően telefonon és / vagy emailben nyomon követik a változásokat. A legtöbb esetben szükséges az utánkövetés, ami néha további személyes találkozást is igényel, de sokszor elég a telefonos beszélgetés.

 

Minden tanácsadónak saját látogatási díja van, ami sok mindentől függ, például a földrajzi távolságtól is. Ha egy tanácsadó vállalja a hosszabb utazást, egyedi díjat beszél meg az anyával. Elérhetőségeiket megtalálod A Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján: www.szoptatasert.hu.

 

La Leche Liga önkéntes tanácsadók

Telefonos segítségnyújtás szoptatással kapcsolatos kérdésekben. A La leche Liga akkreditált szoptatási tanácsadói olyan édesanyák, akik maguk is a LLL hagyományai szerint szoptatták, gondozták gyermekeiket. Első kézből ismerik a szoptatás örömeit és buktatóit, képzésük során pedig megtanulták, hogyan segítsenek más édesanyáknak a szoptatási nehézségek megoldásában. Elérhetőségeiket megtalálod a La Leche Liga honlapján: www.lll.hu.

 

Szoptatási Ambulanciák

Telefonos tanácsadás és személyes konzultáció

 

Fővárosi Szent István Kórház
Dr. Sarlai Katalin
1024 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület
Időpontegyeztetés szükséges!
Telefon: 216-0350 / 1644, 455-5700 / 1644

 

Bethesda Gyermekkórház, Budapest

Dr. Véghné Dr. Bihari Krisztina, Dr. Szalkay Krisztina, Dr. Steinbach Réka
Rendelési idő: Kedd: 12-16 óra
Bejelentkezés és időpont egyeztetés telefonon: hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 17 és 18 óra között a 20-56-99-044 -es mobilszámon, vagy kedden 17 és 18 óra között a 70/27-12-356 -os mobilszámon
http://www.bethesda.hu

 

Ózd, Városi Kórház
Dr. Kós Csaba
Telefon: 48 574-400 / 174, 48 574-427

 

Debrecen, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája
Telefon: 52/417-144/5454
Dr. Kovács Judit adjunktus, neonatológus gyermekgyógyász

 

Szoptatási szakrendelés
Vezeti: Dr. Németh Tünde
Budapest, MÁV Kórház csütörtökön 8-12
Bejelentkezés: 20/9609-114

 

Szoptatós baba-mama csoportok


A csoportokon a szoptatással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek megbeszélésén túl konkrét segítséget is kérhetsz, felteheted kérdéseidet, támogatást kaphatsz. Az összejövetelek jó hangulatban, baba-mama klub jelleggel zajlanak. Érdemes már a várandósság alatt felkeresni a legközelebbi csoportot, így a babával már könnyebben mozdulsz ki az ismerős helyre. Elérhetőségeiket megtalálod a La Leche Liga honlapján: http://www.lll.hu.

© 2024 Az élet: ajándék | Minden jog fenntartva

Látványügynökség Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás