• Banner 17
 • Banner 18
 • Banner 14
 • Banner 6
 • Banner 13
 • Banner 4
 • Banner 16
 • Banner 7
 • Banner 5
 • Banner 2
 • Banner 11
 • Banner 9
„Hit, emberség, szaktudás” – Dr. Törös Edit laudációja 2018. november 25.

A XIV. Kárpát-medencei Asszonytalálkozón Arany Búzaszem-díjjal tüntették ki dr. Törös Edit reumatológus főorvost. A laudációt mondta Fr. Dobszay Márton Benedek, ferences tartományfőnök.

tovább »
„Csak az igazán elhívatott emberek tudnak és képesek ilyen életpályán helytállni.” – Id. Katkó László méltatása 2018. november 25.

Id. Katkó László méltatása a Kárpát-medencei Magyar Családok díj átadásakor. A laudációt mondta dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátalja Magyar főiskola rektora.

tovább »
Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 2018. november 21.

A második világháború végén, az akkori Jugoszlávia területén brutális kegyetlenséggel kivégeztek, elüldöztek több tízezer magyart. Három község teljes magyar lakosságát kollektív háborús bűnössé nyilvánították, és lágerbe hurcolták őket. A túlélők máig viselik a háborús bűnös bélyeget, elkobzott javaikat nem kapták vissza.

tovább »
Anyatejes táplálás – apákkal 2018. augusztus 7.

Augusztus első hete a szoptatás világhete, augusztus elseje pedig a szoptatás világnapja, ebből az alkalomból rendezte 2018. augusztus 1-jén „Fókuszban az édesapák” című konferenciáját az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége egy gyönyörű helyszínen, az Országház felsőházi termében. Elsőre talán meghökkentő az édesapákat fókuszba helyezni az anyatejes táplálás kapcsán, azonban a konferencián elhangzott beszédek rávilágítottak arra, hogy fontos szerepük van nekik is a szoptató anya támogatásában: sokféle közvetett és közvetlen módon nyújthatnak segítséget párjuknak.

tovább »
Anyatej – minden csepp számít 2018. július 28.

Anyatejet biztosítani újszülöttednek nem egyszerű, főleg, ha extrém koraszülött gyermeket hoztál világra az összes ezzel járó stresszel együtt. Az anyatej koraszülöttekre gyakorolt jótékony hatását már számos vizsgálat leírta.

tovább »
Az apák szerepe a szoptatástámogatásban 2018. augusztus 9.

Dr. Földy Ferenc édesapa előadása az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által, az Anyatejes Táplálás Hete és a Szoptatás Világnapja alkalmából megrendezett Fókuszban az édesapák című konferencián.

tovább »
Szubjektíven a szoptatással kapcsolatos tapasztalatokról, szükségletekről 2018. augusztus 9.

Sirok Eszter édesanya előadása az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által, az Anyatejes Táplálás Hete és a Szoptatás Világnapja alkalmából megrendezett Fókuszban az édesapák című konferencián.

tovább »
A Cum Caritate Christi Egyesület Szeretetiskolája 2018. július 26.

A vegyes korosztályból álló délutáni csoport 2014 őszén indult el az iskola alaksorában lévő tanteremben, ahol Kelemen Kata tanítónő segítségével tanulnak, és készülnek a gyerekek az iskolai órákra és az ingyenes meleg ebéd mellett szeretetet, lelki támaszt is kapnak. De közösségformáló tevékenységet is betölt az egyesület, hisz olyan kulturális, keresztény, hagyományőrző és szabadidős programok, táborok szervezése is a céljai között szerepel, ahol ezek a gyerekek lelkileg, erkölcsileg és szellemileg is fejlődni tudnak.

tovább »
A családpasztoráció útját járva 2018. július 25.

Mi a családpasztoráció? Hogyan jött létre a családpasztorációs munkacsoport? Miért van szüksége erre az erdélyi családoknak? Szénégető Istvánnal, a Gyulafehérvári Főegyházmegye családreferensével többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk. A családpasztorációért felelő lelkipásztor Sepsiszentgyörgy szülötte, 1998-ban Gyulafehérváron szentelték pappá, jelenleg a marosvásárhely-remeteszegi Szent Család-templom plébánosa.

tovább »
A TeenSTAR program 2018. július 23.

A kamaszkor egy kihívásokkal teli időszak szülőknek és gyermekeiknek egyaránt. A szülőkről való leválás korszakában különösen sok kérdés merül fel a szerelem – szexualitás témakörében. A legtöbb felmérés szerint a gyerekek többsége egyáltalán nem, vagy csak felszínesen beszél a szüleivel a szexualitásról, vannak, akik még a menstruáció körüli teendőket sem tudják megbeszélni az anyjukkal. Sajnos sok szülőnek fogalma sincs, hogy a gyermeke már aktív szexuális életet él, ami nagyon aggasztó.

tovább »
<< < 123 > >>

© 2024 Az élet: ajándék | Minden jog fenntartva

Látványügynökség Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás