• Banner 7
 • Banner 17
 • Banner 13
 • Banner 5
 • Banner 4
 • Banner 6
 • Banner 18
 • Banner 2
 • Banner 14
 • Banner 11
 • Banner 16
 • Banner 9

Sajtó, Média



Babafalva.hu: Abortusz után is helyet kell adni a gyásznak Babafalva.hu: Abortusz után is helyet kell adni a gyásznak

Vannak témák, amelyek annyira megterhelők, hogy inkább a valóságosnál sokkal egyszerűbbnek, könnyebbnek tüntetjük fel. Ilyen téma az abortusz is. Igyekszünk pusztán orvosi beavatkozásként kezelni, és nem belegondolni abba, mi is történik pontosan a műtét során. De tudatunkat, lelkünket csak ideig-óráig tudjuk becsapni, ezért fordul elő gyakran azoknál, akik abortuszt kértek, hogy évekkel a beavatkozás után súlyos pszichológiai tünetek lépnek fel. Ez az úgynevezett post abortusz szindróma.

tovább »
Az élet: ajándék társadalmi célú kampány Az élet: ajándék társadalmi célú kampány

Október 15-én indult társadalmi célú kampányunkhoz kapcsolódó kreatívok: tévé spot és plakátok.

tovább »
Hetek: Miért nem születnek meg a tervezett gyerekek? Hetek: Miért nem születnek meg a tervezett gyerekek?

A 35–49 éves nők többsége 2 vagy 3 gyermeket szeretett volna, s a kétharmaduknak sikerült is realizálnia a terveit. Magyarországon egyre nagyobb a különbség a kétgyermekes ideál és az átlagos gyerekszám (1,24) között. A KSH ennek okait vizsgálva arra jutott, hogy a párkapcsolati, egészségi és anyagi nehézségek nagyjából egyformán akadályozzák a tervek megvalósítását, különösen akkor, amikor a gyerekvállalás ideje több okból is kitolódik.

tovább »
Szentendrei Hírhatár: Az élet: ajándék Szentendrei Hírhatár: Az élet: ajándék

Ismét egy olyan téma vált politikai kérdéssé, amelynek lényegéhez, eszmeiségéhez fölösleges, sőt káros politikai ideológiát társítani. Az élet: ajándék című konferencia, amelyet szeptember 28.-án pénteken tartottak a Parlament felsőházában, újabb politikai csatározások indoka lett. Alapja természetesen a helytelen kommunikáció, ami alkalmas arra, hogy elvesszen mögötte a tartalom, a cél, a segíteni akarás, és azok erőfeszítései, akik eddig is a megszületett és megszületendő gyermekek és édesanyjuk védelméért dolgoztak.

tovább »
Kárpátalja Ma: Az élet: ajándék. Nemzetközi élet- és magzatvédelmi konferencia a Parlamentben Kárpátalja Ma: Az élet: ajándék. Nemzetközi élet- és magzatvédelmi konferencia a Parlamentben

Szeptember 28-án a Magyar Parlament felsőházában Az élet: ajándék címmel tartottak konferenciát, melynek fő témája az élet- és magzatvédelem volt. A konferencia főszervezője a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, melynek célja, hogy feltárja azokat a problémákat, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait, és megoldási lehetőségeket vázoljanak fel a problémákkal küzdők számára. A konferencián a téma nemzetközi hírű szakértői, magyarországi és nemzetközi civil szervezetek képviselői vettek részt.

tovább »
Az embrió védelme olyan, mint a rabszolgaság eltörlése Az embrió védelme olyan, mint a rabszolgaság eltörlése

Kié a gyermek? Miért van kevesebb joga egy magzatnak, mint szexuális joga egy átlagembernek? Hogyan tehetünk azért, hogy a legsérülékenyebb életszakaszban járó emberek az anyaméhben ugyanolyan fontosak legyenek a társadalom számára, mint egy baba a születés utáni pillanatban? Hogyan segíthetjük leghatékonyabban a „bajba jutott” nőket? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések megválaszolására tesz kísérletet a téma számos szakavatott képviselője Az élet: ajándék konferencián.

tovább »
Minelli: Kié a gyerek? Minelli: Kié a gyerek?

Pénteken részt vettem a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által szervezett Az élet: ajándék c. nemzetközi konferencián Budapesten a Parlamentben. A konferencia célja volt, hogy feltárja azokat a problémákat, melyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal küzdők megsegítésére. Nagy reményekkel vágtam neki ennek a napnak, remek kezdeményezésnek tartottam, hogy a törvényhozás házába tömörülnek azon politikusok, orvosok, segítők és civil szervezetek, akik szeretnének és tudnak is tenni a nők, a gyermekek, a családok , szóval a társadalom védelmének érdekében.

tovább »
Magyar Kurír: Széles körű civil és szakmai összefogás az életvédelemért Magyar Kurír: Széles körű civil és szakmai összefogás az életvédelemért

Feltárni a krízishelyzetbe jutott nők, családok problémáit, megkeresni azok mélyebb okait és megoldási javaslatokat kidolgozni – ezzel a céllal rendezett nemzetközi konferenciát a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Az 550 fős részvétel is mutatja a felvetett téma fontosságát. A Parlament Felsőházi termében egészségügyi, szociális és jogi oldalról közelítetve keresték a társadalmi segítségnyújtás lehetőségeit.

tovább »
Magyar Nemzet: A gyermek nem magánügy Magyar Nemzet: A gyermek nem magánügy

El kell érni, hogy az Európai Parlament elismerje, a fogantatástól kezdődik az emberi élet. A liberális felfogással ellentétben a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik legfőbb eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstatégiai ügy - jelentette ki Kövér László házelnök az emberi élet védelmében rendezett nemzetközi konferencián tegnap. Ékes Ilona országgyűlési képviselő beszédében azt hangsúlyozta: az emberi életet a fogantatás pillanatától a természetes halálig tisztelni és védeni kell.

tovább »
Magyar Hírlap: Nálunk az élet még nem ajándék Magyar Hírlap: Nálunk az élet még nem ajándék

Magyarországon hagyományos felfogást és értékrendet követünk a férfi- és a női szerepeknél. A fiatalok biztosítják számunkra a jövőt, a tisztes időskor lehetőségét, ezért folyamatos támogatásuk nemzetstratégiai ügy” – hangsúlyozta Kövér László házelnök a tegnapi Az élet: ajándék! konferencián. Szerinte fontos, hogy az állam családi pótlékkal és adókedvezménnyel járuljon hozzá a gyermekneveléshez. Pongrácz Tiborné a lapunknak adott interjúban az uralkodó magyar női és férfi- szerepmintákról beszélt. Úgy fogalmazott, Magyarország még mindig tradicionális értékrendet követő ország, a családfő feladata a pénzkeresés, a feleségé pedig a háztartás vezetése.

tovább »
Polgár Portál: A gyermekvállalás nemzetstratégiai ügy Polgár Portál: A gyermekvállalás nemzetstratégiai ügy

Ami a családnak bevált, a népnek is jó. A gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai ügy – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a konferencia fővédnöke, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének Az élet: ajándék című nemzetközi konferenciáján pénteken, a Parlament felsőházi termében.

tovább »
Onleány Társasblog: Az élet ajándék Onleány Társasblog: Az élet ajándék

Az élet: ajándék címmel szervez nemzetközi konferenciát a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége pénteken a Parlamentben. Gerber Zsuzsával, a konferencia egyik főszervezőjével, a civil szervezet elnökével beszélgettünk.

tovább »
Stop.hu: Abortusz-vita: a valóságos gondokról beszél az MSZP, Stop.hu: Abortusz-vita: a valóságos gondokról beszél az MSZP,

Konzervatív szervezetek nagy kormányzati támogatással buzdítják a nőket gyermekválallásra, és beszélik le őket - különböző tónusban, a "szeretettel közeledéstől" a szingli nők "figyelmeztetéséig" - az abortuszról. Az MSZP viszont tények hosszú sorával alátámasztva, arra figyelmeztet: nem a nők a hibásak, ha kevés gyermek születik.

tovább »
Népszabadság: Kövér László: A gyerek nem magánügy Népszabadság: Kövér László: A gyerek nem magánügy

A liberális felfogással ellentétben a gyerek nem magánügy, hanem a közjó egyik legfőbb eszköze. A gyerekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés – közölte Kövér László pénteken Az élet: ajándék nemzetközi élet- és magzatvédelmi konferencián a Parlamentben. A házelnök hozzátette, hogy ezért indokolt, hogy a gyerekvállalás költségeibe az állam is beszálljon, például a családi adókedvezménnyel, ami nem is valódi kedvezmény, hiszen ezzel csak csökkentik a családok életszínvonal-hátrányát a gyermektelenekkel vagy kevesebb gyereket nevelőkkel szemben.

tovább »
Az élet: ajándék konferencia - sajtóközlemény Az élet: ajándék konferencia - sajtóközlemény

Az élet: ajándék címmel szervezett nemzetközi szakmai konferenciát életvédelemről, magzatvédelemről a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége pénteken. Konferenciánk célja az volt, hogy feltárjuk azokat a problémákat, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeressük azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljunk fel a problémákkal küzdők számára.

tovább »
MTI: Konferencia a magzatvédelemről - Kövér: a gyermekvállalás nemzetstratégiai ügy MTI: Konferencia a magzatvédelemről - Kövér: a gyermekvállalás nemzetstratégiai ügy

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - A gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés - mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének nemzetközi konferenciáján, pénteken, a Parlament felsőházi termében.

tovább »
Meghívó - Az élet: ajándék konferencia Meghívó - Az élet: ajándék konferencia

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait Az élet: ajándék nemzetközi konferenciára életvédelemről, magzatvédelemről 2012. szeptember 28-án, pénteken 9,00 – 18,00 óráig. Sajtóközlemény és képek a mellékletben.

tovább »

© 2024 Az élet: ajándék | Minden jog fenntartva

Látványügynökség Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás