• Banner 19

Konferencia

Áldás, Népesség 2017 Konferencia Torockón

2017. október 5–8., Torockó, Duna Ház, Fő utca 292., Románia

 

Az ember életének nagy misztériumai a születés és a halál. Mindkettőt intézményesítették, eltávolították a család, a természetes, a szerető, a segítő közegéből, kapcsolatából. Ahol az ember személy: Valaki lehet. Sok pszichés probléma, viselkedési zavar gyökere, eredete itt is kereshető. Örülnék, ha ezt az embertelen, fölöslegesen fájdalmas érzést minél kevesebben tapasztalnák meg az emberi élet misztériumával, a születéssel kapcsolatban. Minél több gyermek érkezzen egy olyan ember- és családközpontú társadalomba, ahol első élményük a szülői, anyai-apai szeretet, öröm fizikai megtapasztalása háborítatlan körülmények között. (Ékes Ilona)

Program: 

 

2017. október 5. csütörtök

Ez a nap az utazásé, az ismerkedésé a környékkel, egymással és önmagunkkal. Megérkezünk – testben, lélekben.

17 órakor Ft. Szénégető István-Barnabás atyával, a marosvásárhelyi Remete Szent Antal-templom plébánosával, a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Családpasztorációs Iroda vezetőjével szentmisén veszünk részt

 

2017. október 6. péntek: A termékeny kötődés

9.00:                Ékes Ilona elnök (ERGO) köszöntője, konferencia-megnyitó

9.10–10.30:     Termékenységtudat minden korban (TeenStar)

Kávészünet

11.00–12.30:   Dervarics-Boros Ágnes: Creighton-modell, NaPro Technológia

Ebéd

15.00–16.30:   Lakner Zsófia: Családdá válunk

16.30–18.00:   Kérdések, válaszok – megosztás, tapasztalatcsere, jövőkép

Vacsora

19.30–21.00:   kötetlen beszélgetés

 

2017. október 7. szombat: Egy testből két test

9.00–10.30:     Csomóné Lindmayer Katalin: Bonding – minden kötődés alapja

Kávészünet     

11.00–12.30:   Schanda Mónika bába, IBCLC szoptatási tanácsadó: Az élet kapujában. Szülés-születés

Ebéd

15.00–16.30:   Sipos Írisz: Kötődés, kapcsolat és identitás

16.30–18.00:   Kérdések, válaszok – megosztás, tapasztalatcsere, jövőkép

Vacsora

19.30–21.00:   táncház


2017. október 8. vasárnap

Ez a nap az utazásé, az új kezdeté. Elindulunk és megérkezünk – testben, lélekben.

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: http://aldasnepesseg2017.weebly.com/

 

Archív

Az élet: ajándék nemzetközi konferencia életvédelemről, magzatvédelemről - összegzés, eredmények

A  Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2012. szeptember 28-án szervezett nemzetközi konferenciát Az élet: ajándék címmel életvédelemről, magzatvédelemről.

Az általános vélekedés szerint egy nő életének legszebb pillanata, amikor megtudja, hogy gyermeket vár. Ám gyermek olyan környezetbe is érkezhet, ahol nincsenek rá felkészülve, ahol nincs helye vagy ahol nem kívánták. Mit tehet egy ilyen nehéz helyzetben egy nő, egy pár, egy család? Kihez fordulhatnak, milyen lehetőségeik vannak? Ki és hogyan tudja támogatni őket?

Ezekre a kérdésekre kerestük a választ nemzetközi, szakmai konferenciánkon.

A krízisterhességek, az abortusz kérdésköre sokszor generál társadalmi vitát, az érintetteket mégis gyakran magukra hagyják, nem kapnak kellő tájékoztatást és támogatást. Úgy gondoljuk, hogy a nőket kellő információhoz kell juttatni, hogy ebben a súlyos helyzetben tudatos, felelős döntést tudjanak hozni, valamint megfelelő támogatói hátteret kell ahhoz biztosítani, hogy választásuk miatt a lehető legkevésbé kerülhessenek kiszolgáltatott helyzetbe.

A konferencia célja volt, hogy feltárja azokat a problémákat, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal küzdők számára.

A tanácskozás során  egyrészt azt vizsgáltuk meg, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a megfogant gyermekek meg tudjanak születni, részben pedig azt, hogy mi szükséges ahhoz, hogy jól tudjanak megszületni. Hogyan lehet ebben segíteni a nőket, családokat, hogyan lehet a támogatásukra a szakembereket felkészíteni. Foglalkoztunk a nem kívánt terhességek, ill. az abortusz megelőzésének lehetőségeivel is, valamint a testi-lelki következmények feldolgozásának módjaival.

A rendezvényen délelőtt a téma nemzetközi hírű szakértői tartottak előadást család- és életvédelemmel kapcsolatos egészségügyi, szociális és jogi kérdésekről. Délután négy kerekasztal-beszélgetésben vitathattuk meg, milyen lehetőségei vannak a krízisben lévő családoknak, milyen formái lehetnek a lelki segítségnyújtásnak, és milyen felelőssége van a társadalomnak ebben a témában. 

Konferenciánk alkalmat teremtett a különböző területeken tevékenykedő szakmai és civil szervezetek találkozására. Célunk volt egy szinergikus összefogás és  hosszú távú együttműködés elindítása, hogy közös munkánk eredménye elérhető legyen a szükségben lévők és érdeklődők számára. 

A konferencia programját itt olvashatja (magyarul és angolul)>>

A konferencián született javaslatok összegzését itt olvashatja>>

A konferencia előadásait, kerekasztal beszélgetéseit itt tekintheti meg>>

A konferencia képeit itt tekintheti meg>>

Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, írhat nekünk a Kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy feliratkozhat az Asszonyszövetség hírlevelére honlapunkon: www.asszonyszovetseg.hu, vagy csatlakozhat hozzánk Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/asszonyszovetseg

© 2018 Az élet: ajándék | Minden jog fenntartva

Látványügynökség Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás