• Banner 7
 • Banner 14
 • Banner 13
 • Banner 6
 • Banner 17
 • Banner 18
 • Banner 2
 • Banner 9
 • Banner 4
 • Banner 16
 • Banner 11
 • Banner 5
Támogatók: 2021. február 1.

tovább »
A kisgyermekes anyák kétharmada kihasználná a Családvédelmi Akcióterv lehetőségeit 2019. február 19.

A kisgyermekes édesanyák 98,6 százalékban egyetértenek a családvédelmi akciótervvel és 64 százalékuk tervezi legalább egy lehetőség igénybe vételét– derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) friss, öt évesnél fiatalabb gyermeket (is) nevelő anyák körében végzett közvélemény-kutatásából.

tovább »
Bezár vagy felszabadít a házasság? 2019. február 13.

A férfiak számára is már gyerekkorukban egyértelmű, hogy férj- és apaszerepre készülnek. Miután „észreveszik a lányokat”, a férj és apa kérdés állandósul, ott lapul vagy éppen felerősödik az élethelyzetük függvényében. És magukkal hurcolják kérdéseiket már az első plátói szerelemtől kezdve…

tovább »
Egyedülálló szülőként sokat jelenthet egy-egy gesztus 2019. február 12.

Ma már egyszerűnek tűnik: tizenhárom éve létrejött egy alapítvány, amely az egyedülálló szülőknek kívánt segíteni. Az évek alatt egyre többen megismerték tevékenységét, idén pedig állami támogatással megnyitott egy több mint 400 négyzetméteres központot, ahol számtalan szolgáltatást és programot nyújt. De vajon valóban ilyen könnyű út vezetett ide? Egy édesanyát, aki magára maradt kisfiával, mi ösztönözte arra, hogy közösséget hozzon létre egyedülálló szülőknek? Erről beszélgettem Nagy Annával, a központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnökével.

tovább »
Családvédelmi akcióterv – íme, a részletek! 2019. február 11.

Hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében a Várkert Bazárban. Az akcióterv célja a gyermekvállalás előtt álló akadályok csökkentése, hogy a vágyott, tervezett gyermekek megszülethessenek, és a már gyermeket nevelők támogatása. A részleteket Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfő reggel sajtótájékoztatón ismertette.

tovább »
PIC-i hősökből fantasztikus csodák 2019. február 3.

Dr. Rádi Kata jogász, de a büntetőjogi munkában nem találta a „magasztos célt”. Először az egyetemen, majd ügyvédi irodában dolgozott, közben pedig szeretett volna a társadalom számára hasznosabb munkát is végezni. Mindig is érdekelték az alapítványok, de soha nem szánta rá magát a csatlakozásra. Aztán – idő előtt – megszületett a kis Róza, és ő létrehozta a Korábban Érkeztem Alapítványt.

tovább »
Szoptatás – természetes, de nem mindig könnyű 2018. december 14.

Az első kérdés, ami a téma kapcsán gyakran felmerül, hogy vajon miért szorul támogatásra az, ami a világ legtermészetesebb dolga lenne? Miért fél, szorong sok édesanya a sikertelenség miatt? Miért hagyjuk, hogy sok kismama hamar feladja az anyatejes táplálást? Miért gondolják még mindig sokan tévesen, hogy a krónikus beteg édesanyák nem szoptathatnak? Miért függesztik fel sokszor indokolatlanul a szoptatást?

tovább »
Családbarát szemlélet a szülészeteken és a koraszülött ellátásban 2018. december 13.

Néhány évvel ezelőtt, éppen a Koraszülöttek Világnapja (Nov.17) előtt pár nappal egy fotót láttam meg valamelyik közösségi oldalon, amelyre rácsodálkoztam. Lehet így is egy Perinatális Intenzív Centrumot működtetni?- ezt a kérdést, nem tudtam kiverni a fejemből. A képen egy édesanya kenguruztatta az aprócska koraszülött bababáját és mellette ült kettő nagyjából 6-8 éves fiúcska és az édesapa. Az egész képről valóban egy család, egy család meghittsége, valódi megtartó ereje tűnt át. Koraszülő anyaként tudom, hogy milyen nehéz ez az időszak testileg, lelkileg…

tovább »
„Ha a gátmetszésre tényleg mindig szükség lenne, már kihalt volna az emberiség” 2018. december 11.

Dr. Dékány Ágnes szülész-nőgyógyász, gyakorló orvos szerint jellemzően kétféle hibát követnek el a nők a szülésre készülés során. Aki nagyon felkészül, minden könyvet elolvas, az pontos tervekkel érkezik a szülőszobára, és mivel közben módosul a „menetrend” (hiszen ez egy ilyen folyamat), nagyot csalódik. Aki viszont egyáltalán nem készül fel, és az alapvető biológiai tényeket sem ismeri, az sokként éli meg az egészet. Fontos, hogy az arany középúton maradjunk – mint az élet annyi más területén.

tovább »
„Nincs lehetelen, csak tehetetlen!” – Bálint Irma méltatása 2018. november 25.

A XIV. Kárpát-medencei Asszonytalálkozón Arany Búzaszem-díjjal tüntették ki Bálint Irmát, a Bálint családi vállalkozás alapítóját. A laudációt mondta Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

tovább »
123 > >>

© 2024 Az élet: ajándék | Minden jog fenntartva

Látványügynökség Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás